Wednesday, May 25, 2011

Olle Högbom, Ruben Högbom, Programsalen Sundsvall, Fallet Olle Högbom - seminarium film Programsalen 2011 - 13 juni, 19:00 - 21:00 Kulturmagasinet

Klickbara bilder

Olle Högbom och den bok som kom ut i slutet av 80-talet skriven av Ruben Högbom, pappan till pojken. Även Andreas Brännlund, Olles bäste vän och som letade efter Olle i ett år efter att Olle hade spårlöst försvunnit den 7 september 1983 kommer att vara med vid seminariet.


Fallet Olle Högbom

- seminarium

- film

Programsalen: 13 juni klockan 19:00 - 2011


Ett seminariumet kring Olle Högbom som spårlöst försvann onsdagen den 7 september kring klockan 21:00 (21:15 - 22:15) 22:00 1983 i Sundsvall.


- Om ett spårlöst försvinnande och ett brott


- Fallet Olle Högbom -

Programsalen

Kulturmagasinet 13 juni, 2011

Klockan 19:00



Hur kan vi veta så litet om vad som hände Olle Högbom?


Hur kan det brottet som många andra liknande brott fortfarande vara olösta i Västernorrland?


Sannolikheten att Olle är död är stor. Sannolikheten att det ligger ett brott bakom är än större. Att lösa eller ens kunna förstå vad som hänt Olle Högbom förblir allt svårare. Tiden går; en mördare är med all sannolikhet fri. Under seminariet möter vi återigen Ruben Högbom, pappan till pojken och Andreas Brännlund, Olles bäste vän i ett samtal kring hur det kunde gå som det gick i Fallet Olle.


FAKTA:

7 september 1983 mellan klockan 21 - 22 på senkvällen försvann den då 18-åriga studenten Olle Högbom. Platsen som Olle Högbom sist sågs på ligger centralt i Sundsvall. Omgivningen Kvarteret Lärgossen och platsen kring är mycket känd för Sundsvallsborna. Olle Högbom sågs senast sitta vid järnvägskorsningen i höjd med Floragatan och Norra Järnvägsgatan onsdagskvällen 7 september 1983. Vad hände därefter? En stor polisutredning finns men inget givet svar.


Fallet Olle Högbom är preskriberat. 2010 efter att fallet blev preskriberat satte sig författaren Dag Ståhle sig ner i 3 månader och tittade igenom de akter som fanns kring Olle Högbom. Hans syfte var att göra en film. Filmen visades i Öppna Kanalen - bitar av den filmen visades i Öppna Kanalan (Stockholm).


Ruben Högbom; pappan till Olle Högbom och Andreas Brännlund, Olles bäste vän är bara två av flera personer som Dag Ståhle under den tiden pratade med. Filmen är i sig ett sätt att få en bild av vad som kan ha hänt.


Filmen är ett verktyg som används under seminariet för att kunna nå de tankar och funderingar kring hur det kunde gå som det gick i Fallet Olle.


Varför havererade polisutredningen på ett så tidigt stadium?


Hur kan vi vara så långt från en lösning och sanningen trots alla år som gått?


I panalen:


Ruben Högbom

Andreas Brännlund


Moderator:

Dag Ståhle


Film:

Martin Karlsson, redigering

Dag Ståhle, författare



No comments: