Wednesday, April 20, 2011

Listy Grey, vårens böcker 2011, Kristiansand. Ståhle, Guds Hämnd


VÅRENS
BÖCKER 2011
Listy Greys senast - Guds Hämnd kommer ut före sommaren. Bilden till höger föreställer Listy A Rufus Grey
Här gamla goda skribenter, bilden snodde jag från ett uppslag i VG - Verdens Gang - Norges mest sålda kvällstidning.
Vårens böcker; upplevelser gott som något annat här i livet.
Skribenten Listy Grey i Norge - Kristiansand en vårdag 2011.
Tom Egelands - Lucifers Evangelium, författaren fick Rivertonprise(n)t för titeln. Norges deckarpris. Boken handlar om en arkelog Bjorn Belto från Oslo som blir indragen i konstigheter efter att Djävulens tredje testamente nu har hittats i Kiev - Vitryssland. Nu startar en process där onda krafter vill få tag i texten eftersom de åter vill få Salpan till världen. Salpan är Djävulens son. Historien är välskriven och författaren Egeland tar dig till olika intressanta platser mest i Europa. Italien. Frankrike. Norge.
Hade med mig den här boken från Sverige; den handlar om hur Vindeln, 55 år i Stockholm blir indragen i något han inte hade tänkt sig.
Har ännu inte läst men omslagen vittnar om ond bråd död.
En klassiker från förr längst till höger, därefter i mitten Siri Hustvedts senaste, därefter åter en god läsupplevelse från förr.
Böcker som väntar på att få läsare; står på svensk mark i Norrköping

Och alla talar vi om vårens böcker som om de vore människans bäste vän. En författare eller i vissa fall flera har knåpat ihop ett antal intressanta texter, här i Norge som i Sverige. Bilderna är från Kristiansand en stad och en kommun i Vest-Agder fylke i södra Norge. Med drygt 80 000 invånare är Kristiansand Norges femte största stad. Den är belägen vid kusten och är fylkeshuvudstad i Vest-Agder fylke, i Sörnorge.


Vi går alla då och handlar våra böcker, läser dem och talar om dem oavsett om de är våra bäste vänner eller inte.


Listy Grey



No comments: