Wednesday, April 14, 2010

Förfilm om Olle Högbom i Öppna Kanalen - Sthlm




Bilder från Kvarteret Lärgossen där Olle sågs sist. Bakom Musikskolan säger Quick att han dödat Olle. Musikskolan är den större fyrkantigt formade byggnaden på bilden nedan. Bilden ovan är Musikskolan placerad mitt i bilden, bakom står en del höga träd. I vänstra högra hörnet vid en björk skall Olle Högbom ha mördats på ett sadistiskt och perverterat vis. Därefter skall Quick ha placerat Olle insvept i plast och lagt honom i en container ett kort stycke därifrån. Container skall ha stått inne på innergården till Kvarteret Borgmästaren. Kvarteret ligger intill Läroverket men syns inte på de här bilderna.



ÖPPNA KANALEN I STHLM SÄNDER FÖRFILMEN OM OLLE HÖGBOM

Förfilmen om Olle produceras och kommer att visas hos Öppna Kanalen Sthlm.
Olle Högbom försvann 1983, 7 september. Cleas Borgström sade 14 april 2010 att han vill få sig själv granskad om han gjort några fel i samband med de utredningar han varit inblandad i och som gällt Thomas Quick. Begäran om granskning har
han begärt av svenska advokatsamfundet.

Thomas Quick säger sig också ha mördat Olle Högbom. Ruben Högbom, pappan till Olle Högbom bor i närheten av Sundsvall. Han säger sig inte tro på Thomas Quick.

Seppo Penttinen säger sig att han fått en ganska klar bild av vad som hände och pekar i fallet som gäller Olle Högbom på att Qiuck skulle kunna gjort det han säger att han har gjort med Olle.

Utredningen är 5000 sidor av vilka jag själv satt mig in i 1000 inklusive Quick eget erkännande. Jag har också träffat Olle bäste vän Andreas Brännlund och Ruben Högbom.

Slutredigering:
Martin Karlsson // Journalist
Förarbete och intervjuer:
Dag Ståhle // Freelance inom konst & medieproduktioner, författare / förläggare

En längre film skulle göra sig bra / distributör saknas för den längre filmen.
Dag Ståhle 0732545477

No comments: